Puur Hannah
Puur Hannah is goedgekeurd door de NCV en lid van de horeca alliantie glutenvrij.
In tegenstelling tot wat de naam je doet vermoeden, is de naam van deze bakker geen Hannah, maar Laura. Mijn naam is Laura en ik ben getrouwd met Hendrik. Samen hebben wij 3 kinderen mogen krijgen.
Toen onze oudste dochter Hannah bijna 7 jaar geleden ter wereld kwam, werd zij vrij snel ziek nadat ik stopte met de borstvoeding. Maanden modderen, ziekenhuis in en uit kwamen wij zelf tot de conclusie dat ze reageerde op koemelk. Een andere flesvoeding verhielp dit probleem, dus voor nu crisis afgewend. Toen we rond de 8 maanden rustig begonnen met brood, bakte ik zelf broodjes voor haar zonder melk, en toen begon het feest pas echt. Ze werd zó ziek, huilde weer uren en uren per dag en het hele ziekenhuis verhaal begon na net 2 maandjes rust weer opnieuw. Van het kastje naar de muur, vogelden we zelf uit dat ze volgens ons leek te reageren op gluten. Na 2 provocaties en onze bezoekjes aan de kinder coeliakie poli in Assen wisten we na 14 maanden zeker, Hannah heeft coeliakie.
Na jaren buikpijn, altijd buikproblemen en vermoeidheid ging het lampje bij mijzelf 4 jaar geleden branden. Ik viel dat jaar veel af in gewicht waarbij ik geen brood, pasta en koekjes etc meer at en voelde me voor het eerst in al die jaren heel erg goed. Zodra ik weer begon met het toevoegen van broodjes of een koekje werd ik weer ziek, en dat werd steeds erger. Na onderzoek kwam bij mij ook de bevestiging, ik heb ook coeliakie.
Als tiener volgde ik de brood en banket opleiding. Echter, omdat de omgekeerde werktijden mij zo tegenvielen heb ik daar nooit mijn werk van gemaakt. Ik bakte thuis af en toe een taart, of een cake maar verder deed ik weinig met mijn opleiding. Maar nu onze dochter geen gluten mocht eten, móest ik wel want er was zo ontzettend weinig keuze. En vooral hier in het noorden van Nederland, is weinig glutenvrij te vinden wat je vers kan halen.
In de loop der jaren groeide mijn eigen keuken uit de voegen, geen taart of cake is te vreemd. En elke verjaardag hier is 100% glutenvrij. Regelmatig hoor ik nog 'kunnen jullie dit echt eten?' En dan weet je, ik heb het goed gedaan! Voor ons blijft het het allerbelangrijkste dat je niet kunt proeven dat het glutenvrij is.
Toen vorig jaar mijn jongste dochter ter wereld kwam, ontdekte ik al vlug dat zij óók reageerde op melk en dit keer kon ik zelf stoppen met het eten van melkproducten zodat zij veilig bij mij kan drinken. Hierdoor kwamen we wel weer voor een nog grotere uitdaging, want behalve gluten mocht ik nu ook geen koemelk. De keuze werd nu nog verder beperkt, en ik kon nog minder 'even gauw' ergens halen. Ik dook dus weer de keuken in, paste recepten aan en maakte in een mum van tijd alles zowel melk als glutenvrij.
Puur Hannah ontstond omdat wij begin 2025 op een markt liepen en Hannah zei 'Nu kan ik weer niks eten he mama, ik vind het een stomme allergie' En gelijk heeft ze. het is stom, dat je niet eenvoudig ergens wat lekkers kan halen. Om die reden ben ik gestart met Puur Hannah, om elke maand minimaal op 1 markt te staan en online onze heerlijke melk- en glutenvrije mini cakes en cookies aan te bieden zodat iedereen veilig en lekker kan genieten.
Puur Hannah, als ode aan mijn kinderen, met een beetje extra voor mijn dochter Hannah. Omdat zij mij zoveel heeft mogen leren, vechten voor mijn onderbuik gevoel en altijd op te staan voor mijn kinderen. Om voor jullie allemaal 100% melk- en glutenvrij lekkers te maken, omdat het lekker mag zijn, dat is mijn doel!
Dank aan een ieder die dit zo ver heeft gelezen, <3